Sta je EGR ventil?

EGR ili Exhaust Gas Recirculation je ventil koji sluzi za regulaciju izduvnih gasova, tacnije EGR omogucava regulaciju kolicine izduvnih gasova koja ce jednog trenutka biti vracena na ponovno sagorevanje.
Konkretno EGR ventil omogucava stvaranje petlje od izduvne do usisne grane gde omogucava da se spaljeni gasovi tj. ono sto je ostalo od njih dodatno regulisu. Uz pomoc solenoida koji vrsi kontrolu ventila on dalje salje podatke na vasu ECU kompjutersku dijagnostiku. Generalno prema propisima Euro Emisije izduvnih gasova EGR ventil omogucava kontrolu istih.

EGR problemi

Dokle god je EGR ventil nov i ispravan on nema uticaja na eventualno smanjenje performansi, narocito motora. Posto se radi o delu automobila koji je non stop u rezimu rada i koji poseduje pokretne delove u sebi vremenom dolazi do zacepljenja i "zaprljanja" te taj broblem dovodi do gubljenje snage u motoru, a kadkad se dogodi na automobil ne moze da startuje ili startuje iz nekoliko pokusaja sto je neprihvatljivo.

Sta podrazumeva servisiranje EGR ili uklanjanje EGR

U auto servisu Sve za Vas Auto mi pruzamo uslugu odstranjivanja EGR ventila i time otklanjamo problem da dodje do zapusavanja istog, takodje time se otklanja tkz. "usko grlo" sto oslobadja dodatne konjske snage vaseg motora. Uz to ide i podesavanje ECU sistema na auto dijagnostici pa nema vise potrebe za upozoravanjem na sistemu.

uklanjanje egr ventila